Skip navigation

Kalastus kuuluu vahvasti paikalliseen tapakulttuuriin. Torniojoki on Euroopan pisin vapaana virtaava joki, ja kalaisa. Talvella verkot vedetään jään alle ja pilkitään. Voit pilkkiä itsenäisesti joko joen tai meren jäällä tai tutustua ammattilaisten kanssa touhuun paremmin.

Kukkolankosken talvinen perinnekalastus- ja pilkkiohjelma

Kalastaja esittelee mateen mertapyyntiä koskella. Siikakartanon rannasta johtaa kävelyreitti koskikentälle jossa tutustumme Kukkolankosken talvikalastukseen, mateen pyyntiin merroilla.

Matikka on keskitalven kala, joka viihtyy kylmässä vedessä, josta se etsii ahkerasti ravintoa. Lisääntymispuuhankin se on ajoittanut tammi-helmikuulle. Made elää meressä ja järvissä sekä hitaasti virtaavissa joissa. Mateiden kulkureitit kulkevat usein virtausten mukaan.

Koskikentältä palaamme Siikakartanon rantaan pilkkimään. Kairataan reiät ja valitaan ottipilkki, laitetaan mato koukkuun ja odotetaan… Pilkkimisen viehätyksenä on, paitsi saaliin saamiseen liittyvä jännitys, myös luonnosta ja ulkoilusta nauttiminen.

Säänmukaiset vaatteet, jaamme tarvittavat ulkovarusteet, kelkkahaalarin, kengät, pipon ja kinttaat. Pilkkiessä istutaan tai seisotaan paikallaan sen enempää liikkumatta.

Mahdolliset saaliskalat – Suomen kansalliskalaksi nimetty ahven ja hauki, särki, made.

Pilkkiretki sopii hyvin virkistäytymispäivän ohjelmaksi tai rennoksi ohjelmaksi asiakastilaisuuksiin.

Saatavuus:       Tammikuusta huhtikuun alkuun.


Sähköposti: info@nordicsafaris.com

Puhelinnumero: +358400692301

Nettisivut (URL): https://nordicsafaris.com/icefishing

Osoite: Koskitie 130, Tornio, Suomi

Pilkkiminen
Sähköposti: info@nordicsafaris.com
Puhelinnumero: +358400692301
Nettisivut (URL): https://nordicsafaris.com/icefishing
Osoite: Koskitie 130, Tornio, Suomi

Heart